פרשת היבוא המקביל: רשות המסים דורשת מאלבר 41.7 מיליון שקל

לפני שנתיים, חודשיים - 27 ספטמבר 2022, כלכליסט
רשות המסים
רשות המסים
חברת הליסינג קיבלה את דרישת התשלום בגין חלקה בפרשה, בה התברר כי ביצעה זיוף חשבוניות במסגרת יבוא המכוניות, ואובדן ההכנסות שנגרמו למדינה; מתוך הסכום - 23 מיליון שקל הם עבור קנס פיגורים, הצמדה וריבית

רשות המסים דורשת מחברת הליסינג אלבר 41.7 מיליון שקלים בגין חלקה בפרשת היבוא המקביל, כך דיווחה אתמול (ה') החברה. 23 מיליון שקל מתוך סכם זה הם עבור קנס פיגורים, הצמדה וריבית. מדובר למעשה בהודעת גירעון שהיא דרישת חוב אשר מגיש המכס. מועד התשלום הוא תוך 35 ימים.

פרשת אלבר אשר נחשפה ב"כלכליסט"נחשבת לאחת הפרשות המעניינות בענף הרכב הישראלי וגם לעקיפין לפרשה שגרמה בשעתו להקמת יבואנית הרכב המקבילה הגדולה בישראל. 

כיום קיימים בישראל מספר סוגי יבואני הרכב: ישיר, כלומר כזה שרוכש את הרכב ישירות מן היצרן; עקיף, כלומר רוכש את הרכב מדילר (או יבוא מקביל); וזעיר, כלומר יבואן בוטיק אשר מייבא עד 20 מכוניות בשנה. אלבר הודיעה לפני שמונה שנים על כניסה לענף היבוא המקביל ואף הצליחה לייבא כ-1,500 מכוניות בשנים 2014 ו-2015. זאת עד שבחקירת רשות המיסים התגלה כי יבוא המכוניות בוצע באמצעות זיוף חשבוניות. 

יש לציין כי בפרשה היו מעורבים גם אישורי יבוא כוזבים, אך דרישת רשות המיסים היא רק לסכומים אשר מייצגים את אובדן ההכנסות למדינת ישראל. בשעתו עמד בראש אלבר המנכ"ל ינון עמית אשר פרש ממנה זמן לא רב לפני התפוצצות הפרשה - עמית הקים ביחד עם שותפים נוספים את אוטומקס הנחשבת כיום ליבואנית הרכב המקבילה הגדולה בישראל. 

לאחר פרישתו של עמית התמנה אורן אלעזרא לתפקיד מנכ"ל אלבר - ופרש מן החברה לאחר כהונה בת מספר שנים. בשנה שעברה הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה כי לא תגיש כתב אישום נגד בני משפחת אלעזרא.

יש לציין כי כפי שנחשף בכלכליסט עמדה רשות המסים לדרוש מאלבר סכום גבוה משמעותית. לפי אלבר, החברה תבחן את ההודעה ותשקול צעדיה ביחד עם יועציה המשפטיים.

Support Ukraine