כ־150 עובדי נמל אשדוד פנו אתמול לבכירי ההסתדרות, לרבות ליו"ר הארגון אבי ניסנקורן, בבקשה לעכב קליטה של עשרות עובדים חדשים לנמל. כך נודע ל"כלכליסט".
בהודעה ששלחו העובדים, כתב כל אחד מהם כי "אני עובד נמל מחלקת תפעול, פונה אליך כדי שתעזור לי לשמור על מקום הפרנסה שלי כפי שהבטחת לי פעמים רבות". לטענת הפונים, "הנהלת נמל אשדוד מתכוונת לקלוט עובדים חדשים ב־31.12. קליטה ראשונה היא קורס של 32 סאוורים/ת ומיד לאחר סיום הקורס עוד קורס. קליטה של בערך 65 עד 70 איש, בזמן שאני הולך הביתה כמה ימים בחודש בגלל חוסר תעסוקה (ימי רזרבה)".
חלק מהעובדים זועמים על ביטול סידרתי לכאורה של 4-7 משמרות בכל חודש, זאת מתוך 25 משמרות שאליהן משובצים עובדי הרציף. מנגד, הנהלת נמל אשדוד מתכוונת להגדיל בכ־6% את מספר העובדים בנמל (כיום כ־1,300), כשקורסי הסוורים הקרובים מיועדים בין היתר לנשים ובני העדה האתיופית.
לטענת העובדים, כפי שנשלחה להסתדרות, "בזמן שמדברים על התייעלות וצמצום תקנים ועדיין לא נסגר הסכם לגבי הביטחון התעסוקתי שלנו, עובדי דור ב׳. אתם - ההסתדרות הכללית - דיברתם בהסכם על הבטחה שגם אם העבודה שלנו תרד לאחר פתיחת הנמל אז תהיה לנו הגנה של 70% מהפרמיה שאנחנו מרוויחים כיום. אבל לאחר הקליטה של העובדים החדשים תיהיה לנו פה הצפה ופגיעה בשכר עוד לפני שהנמל החדש ייפתח".
העובדים ממשיכים: "אני מקווה שתתייחס לפנייה שלי ותעזור לי. אני רוצה להאמין שההסתדרות באמת רוצה לדאוג לפרנסה שלנו ותילחם איתנו ביחד לשמור עליה ותמנע את הקליטה הקרובה עד שלא יוסדר הביטחון התעסוקתי שלי ושל חבריי".
האפשרויות העומדות בפועל בפני ההסתדרות הן לעכב או לדחות המהלך לקליטת עובדים, להקטין את מספר הנקלטים או לחלופין לארגן אחרת את העבודה כך שמספר המשמרות יגדל.
יצוין כי שיחות הרפורמה בנמלים, עם הבטחת משרד התחבורה לחסינות של 10 שנים מפיטורי התייעלות, טרם התגבשו לכדי חתימה כוללת.
בשיחה עם "כלכליסט" מודה יו"ר ארגון עובדי התחבורה, אבי אדרי, שאכן התקבלו פניות רבות של עובדי הנמל בנושא קליטת העובדים החדשים. לדבריו, "מדובר במוקש. הפרמיות של העובדים והביטחון התעסוקתי שלהם מובטחים, אבל קליטת עובדים חדשים על חשבון העבודה הקיימת לא נסגרה. אין לנו שום דבר נגד העסקת נשים או בני העדה האתיופית, אבל אסור שזה יגיע על חשבון תת משמרות של העובדים שם. ננסה לעכב את המהלך, לצמצם אותו או לפעול מול ההנהלה כדי למצוא דרך בה העובדים יישארו עם אותו נפח עבודה".
חדשות קשורות